Hlavní obsah
2,8
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na tom, co do bramborového salátu patří nebo nepatří, se dvě rodiny nejspíš neshodnou. Nic to ale nemění na tom, že udělat malou obměnu nikdy neuškodí.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g brambor
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce listové petržele
  • 2 lžíce kaparů
  • 50 ml černých oliv
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g naložených sardelek
Článek

Postup

01.

Brambory uvaříme ve slupce. Studené je oloupeme a nakrájíme na větší kostky.

02.

V misce smícháme dohromady ocet a olej. Přidáme posekanou petrželku, slité posekané kapary, olivy nakrájené na plátky a najemno posekaný česnek. Jemně promícháme s bramborami a necháme odležet. Servírujte pokladené sardelkami.

Energetická hodnota celkem - 6 porcí
Energie5 698,76 kJ
Bílkoviny35,27 g
Tuky67,57 g
Sacharidy148,15 g
Sůl9,3 g
SAFA10,95 g
Vláknina15,71 g
Cukry20,43 g
Související témata:

Načítám