Hlavní obsah
4,3
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Rádi byste připravili bramborový salát trochu jinak? Zapomeňte na variantu s majonézou, vejcem a kyselou okurkou, která vládne štědrovečernímu stolu. Po tomto tipu vám rozhodně těžko nebude! Vyzkoušejte bramborový salát s nivou a hruškou.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks brambor
  • 200 g sýru s modrou plísní
  • 3 ks hrušek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Když vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na kostky.

02.

Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na stejně velké kousky jako brambory. Smíchejte, přidejte nadrobenou nivu a ořechy nasekané nahrubo.

03.

Podávejte polité dresinkem: vyrobíte ho jednoduše tak, že smícháte hořčici a med. Pokud budete mít pocit, že je nutné salát přichutit, můžete zkusit pár kapek citronové šťávy a pár zrnek soli.

Máte radši hrušky jako dezert než v bramborovém salátu? V tom případě si připravte pečené hrušky s ořechy a medem. A také se podívejte na nejlepší recepty na lehké i tradiční bramborové saláty.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 347,15 kJ
Bílkoviny18,5 g
Tuky24,04 g
Sacharidy63,99 g
Sůl2,6 g
SAFA11,05 g
Vláknina8,92 g
Cukry27,09 g
Související témata:

Načítám