Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kopr se v salátech používá nejvíce ve skandinávské, v ruské a ukrajinské kuchyni. Jeho nezaměnitelná chuť dodá bramborovému salátu úplně jiný rozměr. Zkuste to také!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička octa 8%
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce doměkka, po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte  na plátky.

02.

Salátovou okurku nakrájejte na tenká kolečka, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. 

03.

Vše v míse promíchejte s majonézou, hořčicí, octem a nasekaným koprem. Dle chuti osolte a opepřete.

Související témata:

Načítám