Článek
01.
Uvařte brambory ve slupce, nechte je vychladit, oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Oloupejte okurku, rozkrojte ji napůl a lžičkou odstraňte část se semínky. Pokrájejte ji na kostičky stejně velké, jako brambory. Oloupanou cibuli pokrájejte nadrobno.
02.
V míse smíchejte zakysanou smetanu s majonézou a hořčicí. Přidejte citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a opět dobře rozmíchejte. Přidejte najemno nasekaný kopr – množství odhadněte podle vaší chuti. Vmíchejte cibuli a okurku a nakonec opatrně přidejte brambory. Ochutnejte a případně dosolte.
03.
Nechte v chladu rozležet alespoň hodinu, klidně ale i do druhého dne. Podávejte vychlazený.
Zkoušíte rádi lehčí a svěžejší verze bramborového salátu, nebo se držíte klasiky?