Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Sezona ovoce a zeleniny začala, a tak je ten pravý čas sáhnout do aktuální nabídky a začít vařit odlehčené dobroty. My se dnes pustili do bramborového salátu s grilovanou zeleninou.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks brambor
  • 1 ks cukety
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks lilku
  • 300 g černých oliv
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit doměkka.

02.

Zatímco se brambory vaří, nakrájejte cuketu a lilek na půlkolečka a papriku na kostky. Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nakrájenou zeleninu dejte opékat. Když je zlatavá, vyjměte ji z pánve a nasypte do větší misky.

03.

Uvařené brambory slijte a nasucho je dejte opéct na pánev, na které jste předtím dělali zeleninu. Poté, co se jim udělá kůrčička, přidejte je k zelenině, vsypte slité olivy, osolte, opepřete, zalijte zbytkem olivového oleje a důkladně promíchejte. Podávejte posypané čerstvými bazalkovými lístky.

Jaké další netradiční přílohy lze vytvořit z brambor?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie6 899,55 kJ
Bílkoviny31,76 g
Tuky80,29 g
Sacharidy197,33 g
Sůl11,55 g
SAFA11,3 g
Vláknina39,68 g
Cukry30,3 g
Související témata:

Načítám