Článek
Postup
01.
Den předem uvařte brambory. Červenou řepu zabalte do alobalu, dejte do trouby a asi hodinku pečte. (Jak přesně upéct řepu v alobalu, najdete v receptu Nakládaná pečená řepa.) Poté ji oloupejte a nakrájejte na kousky. Vejce uvařte natvrdo. Vařené brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka nebo čtvrtinky. Zelený chřest zbavte tvrdých konců a krátce ho povařte v osolené vodě. Ihned ho přelijte ledovou vodou, aby si uchoval krásně zelenou barvu. Cibuli rozkrájejte na kolečka.
VÝBORNÉ RECEPTY S CHŘESTEM
02.
Majonézu promíchejte se zakysanou smetanou. Přidejte špetku nastrouhané citronové kůry, sůl, pepř a petrželku. Do mísy vložte brambory, řepu, na kousky nakrájený chřest, cibuli, sůl a vše zakapejte olivovým olejem. Směs opatrně promíchejte a rozdělte na talíře. Na každou porci položte dvě poloviny vejce a ozdobte rozdrobenou fetou. Podávejte s majonézovým dipem.
Máte rádi rozmanité bramborové saláty? Ochutnejte bramborový salát s červenou řepou, rustikální bramborový salát se slaninou a jarní cibulkou anebo svěží bramborový salát se salátovou okurkou a zakysankou.