Článek
Postup
01.
Brambory řádně omyjte, uvařte je ve slupce doměkka a nechte trochu zchladnout. Poté je oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do salátové mísy. Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájejte na stejně velké kostky a dejte do druhé mísy.
02.
Dobře promíchejte suroviny na zálivku. Přimíchejte k nim jednu najemno nakrájenou jarní cibulku (bílou část) a stejně jemně nakrájené kyselé okurky. Část zálivky přidejte k bramborám a část k červené řepě a promíchejte. Až nakonec opatrně spojte ochucené brambory a řepu tak, aby se salát částečně propojil, ale aby řepa nezbarvila celý obsah – vznikne tak zajímavý barevný efekt. Salát nechte odležet a podávejte posypaný jarní cibulkou.
Tip: Brambory a řepu můžete od začátku připravovat v jedné míse, celý salát bude mít narůžovělou barvu. Pokud vám nechutná kopr, přidejte do zálivky lžičku strouhaného křenu.
Máte rádi řepu, nebo ji do vás nikdo nedostane? Zkuste čokoládový koláč s červenou řepou. Možná změníte názor.