Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte s cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
02.
Do žloutkové směsi přidejte mouku, kakao, ořechy a prošlehejte. Vmíchejte brambory, ještě jednou prošlehejte a do těsta nakonec opatrně zapracujte našlehaný tuhý sníh z bílků.
03.
Těsto nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí korpus podélně seřízněte.
ZELENINU NAJDETE I V TĚCHTO DEZERTECH:
04.
Změklé máslo ušlehejte s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny. Spodní díl dortového korpusu potřete višňovým džemem. Na vrstvu džemu pak velkoryse rozetřete máslový krém. Přiklopte druhým dílem korpusu a opatrně přimáčkněte. Přebytečný krém rozetřete po okrajích.
05.
Kupovanou čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu. Nalijte ji na dort a rovnoměrně rozetřete. Okraje i boky dortu posypte mletými ořechy a nechte aspoň dvě hodinky v chladu. Na krájení použijte nůž namočený v horké vodě, aby poleva při krájení nepopraskala.