Článek
Postup
01.
Předem si uvařte ve slupce brambory a nechte je zcela zchladnout.
02.
Připravte si těsto na noky. V míse smíchejte uvařené, vychladlé, oloupané a najemno nastrouhané brambory, tvaroh, mouku, vejce, špetku soli a cukr.
03.
Ze vzniklého těsta tvořte kuličky. Vkládejte je do vařící vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu. Zkuste jednu rozkrojit a případně jim ještě pár minutek dejte... Noky mají tužší konzistenci.
04.
Mezitím si připravte v jiném hrnci rozvar. Do cca 50 ml vody dejte vařit nakrájené meruňky s hnědým cukrem a špetkou skořice. Meruňky pustí tekutinu a rozvaří se. Směs ochutnejte a případně doslaďte.
05.
Na pánvi nasucho opražte plátky mandlí. Když začnou hnědnout, odstavte je.
06.
Do talíře nalijte meruňkový rozvar a na něj naklaďte uvařené noky. Porci posypte lístečky meduňky a opraženými mandlemi a podávejte.
Tak co, ovocné knedlíky, nebo noky s přelivem? Všechno, co o obou variantách potřebujete vědět, se dočtete v článku 5 triků, jak z ovocných knedlíků dostat ještě víc. Když se rozhodnete pro moučník bez náplně, vyzkoušejte tvarohové noky s borůvkami.