Hlavní obsah
1,0
(1)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Slanina a houby, to je osvědčená kombinace. Vyzkoušejte ji jako náplň do bramborového těsta! Pokud chcete variantu bez masa, nakombinujte houby se sýrem.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 500 g brambor
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
K dokončení
  • 300 g čerstvých hub
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 ks cibule
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory ve slupce uvařte den předem. Pak je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a v míse promíchejte s moukou, špetkou prášku do pečiva, lžičkou soli a vejcem. Vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto. 

02.

Slaninu a houby nakrájejte na kousky. V pánvi nechte rozpustit olej a opečte nejdřív slaninu. Pak přidejte houby a nakonec vmíchejte tymián a kmín. Směs podle chuti ještě osolte a opepřete. 

03.

Těsto vyválejte na tenčí plát a nakrájejte na čtverce o velikosti 8 x 8 cm. Na každý dejte hromádku směsi a přehněte do tvaru šátečku. Okraje těsta pevně přimáčkněte, aby se náplň při vaření neuvolnila. 

04.

Hotové taštičky pak vařte ve vroucí a osolené vodě asi 5 minut. Vyjměte je pomocí děrovačky a rozdělte na talíře. Podávejte posypané dokřupava opečenou cibulkou. 

Související témata:

Načítám