Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ke kachně, huse, kuřeti i krůtě se báječně hodí i bramborové šišky s mandlemi. Nevěříte? Připravte je v neděli k obědu a uvidíte, že vám rodina bude vděčná!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g mandlí
  • 1 špetka soli
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 ks žloutků
  • 1 ks vejce
  • 500 g brambor
Článek

Postup

01.

Brambory uvařené ve slupce nechte vychladnout a oloupejte je.

02.

Pak je pomocí šťouchadla rozmačkejte na kaši, přidejte vajíčko, žloutek a důkladně propracujte.

03.

Následně začněte přisypávat mouku. Její množství závisí na typu brambor, proto je údaj 200 gramů pouze orientační. Mouku přisypávejte, dokud těsto nebude krásně pevné a snadno zpracovatelné. Pak přisypte nasekané mandle a důkladně propracujte.

04.

Pracovní plochu pomoučněte a z těsta tvarujte dlouhé šňůry, ze kterých usekávejte jednotlivé šišky. Ty pak dejte vařit do vroucí osolené vody. Až šišky vyplavou na hladinu, nechte je ještě zhruba 3 minuty vařit, pak je vyndejte a nechte oschnout.

05.

Na grilovací pánvi rozehřejte olej nebo máslo a šišky na ní dejte dozlatova opéct.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 029,8 kJ
Bílkoviny15,76 g
Tuky19,85 g
Sacharidy58,96 g
Sůl0,3 g
SAFA2,3 g
Vláknina6,5 g
Cukry3,06 g
Související témata:

Načítám