Článek
Postup
01.
Brambory uvařené ve slupce nechte vychladnout a oloupejte je.
02.
Pak je pomocí šťouchadla rozmačkejte na kaši, přidejte vajíčko, žloutek a důkladně propracujte.
03.
Následně začněte přisypávat mouku. Její množství závisí na typu brambor, proto je údaj 200 gramů pouze orientační. Mouku přisypávejte, dokud těsto nebude krásně pevné a snadno zpracovatelné. Pak přisypte nasekané mandle a důkladně propracujte.
04.
Pracovní plochu pomoučněte a z těsta tvarujte dlouhé šňůry, ze kterých usekávejte jednotlivé šišky. Ty pak dejte vařit do vroucí osolené vody. Až šišky vyplavou na hladinu, nechte je ještě zhruba 3 minuty vařit, pak je vyndejte a nechte oschnout.
05.
Na grilovací pánvi rozehřejte olej nebo máslo a šišky na ní dejte dozlatova opéct.