Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Nechte je chvíli odležet a pak z nich vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Mezitím nakrájejte cibuli najemno a přidejte ji spolu s moukou a špetkou soli a pepře k vymačkaným bramborám. Důkladně promíchejte.
02.
V hluboké pánvi rozehřejte olej a kousek másla. Lžicí naberte hromádku bramborové hmoty a v tuku ji rozprostřete na menší placku. Smažte z obou stran dozlatova. Nebojte se, že těsto zpočátku nedrží moc pohromadě – smažením krásně zpevní! Nechte okapat na mřížce nebo na papírové utěrce.
BRAMBOROVÉ HODY NIKDY NEKONČÍ
03.
Zakysanou smetanu smíchejte s čerstvě nastrouhaným křenem. (Nemáte-li čerstvý, použijte křen naložený doma.) Hotové rösti podávejte ještě horké s křenovou smetanou, masožravci mohou přidat i tenké plátky uzeného masa nebo marinovaného lososa.
Znáte tuhle původně švýcarskou bramborovou pochoutku?