Článek
Postup
01.
Oloupané a na kostky pokrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, přidejte máslo a co nejdůkladněji rozšťouchejte. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, aby se pak vejce nesrazilo.
02.
Ochutnejte a případně dosolte. Metličkou nebo ještě lépe elektrickým šlehačem pak zašlehejte vajíčko, čerstvě mletý pepř a špetku muškátového oříšku. Nadýchanou směsí pak naplňte cukrářský sáček s hvězdicovou zdobicí špičkou a na pečicí papír tvořte asi 3 cm pusinky.
03.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova. Pusinky se hodí jako příloha k omáčkovým jídlům typu guláš nebo bourguignon, ale popravdě jsou moc dobré i samotné.
Tip: Přidejte najemno strouhaný parmezán, čerstvý či sušený česnek nebo své oblíbené bylinky.
Pusinky jsou i skvělým způsobem, jak zužitkovat zbytky vařených brambor nebo kaše!