Článek
Postup
01.
Brambory (ideálně den předem) uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Studené brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V ideálním případě je až následující den smíchejte s vejcem a moukou podle potřeby. Mouky přidejte tolik, aby těsto drželo pohromadě, příliš nelepilo a šly z něj snadno tvořit placky.
02.
Na pomoučeném válu vyválejte plát o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí sklenice nebo vykrajovátka vytvořte placky.
03.
Špenát mezitím spařte, krátce ho zprudka orestujte na pánvi se lžící oleje a případně slijte nadbytečnou vodu. Podle chuti přidejte asi tři prolisované stroužky česneku, osolte a je hotovo.
04.
Placky z obou stran osmažte na troše oleje dozlatova, na ně nandejte hromádku špenátu, posypte nastrouhaným sýrem, a můžete podávat!
Už jste někdy zkoušeli bramborové placky nasladko? Že ne? V tom případě je čas to vyzkoušet, připravte si povidla.