Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte, opláchněte cuketu (tu neloupejte) a obojí nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno a uzené natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky.
02.
Dejte vše do mísy. Přidejte vejce, mouku, petrželku a vše důkladně promíchejte. Pak směs podle chuti osolte a opepřete.
BRAMBORÁKY 3x JINAK:
03.
Ochucenou směs nechte chvilku odpočinou. V pánvi rozehřejte trochu oleje. Pomocí lžíce pak přidávejte do pánve těsto a pomačkejte, aby vznikla placka, jako když pečete bramborák.
04.
Placičky smažte z obou stran dozlatova a dokřupava. Po usmažení je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte samotné nebo s dipem podle chuti.
Cuketa je v kuchyni hotový poklad. Co všechno s ní (ne)dělat? A zkusili jste už cuketovou hořčiči?