Článek
Postup
01.
Jehněčí osolte, posypejte šalvějí a dejte přiklopené poklicí na hodinu a půl péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Maso průběžně podlévejte.
02.
Asi 10 minut před koncem pečení dejte do hrnce rozmražený špenát, ochuťte jej solí a česnekem. Ve chvíli, kdy je horký, do něj vmíchejte vajíčko a přidejte smetanu.
03.
Z pytlíku vyrobte podle návodu těsto, které nechte chvíli odstát. Potom ho vyválejte na pomoučněném válu na placku asi 3 mm silnou. Porcelánovým hrnkem vykrájejte kolečka.
04.
Když je jehněčí upečené, nakrájejte ho na plátky nebo na kousky. Vždycky mezi dvě kolečka těsta vložte maso jako náplň. Kapsičky dobře slepte a osmažte na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany, jak to kdo má rád tmavé.
Máte rádi jehněčí? A už jste zkoušeli šašlik?