Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny. Brambory (asi 7 středních kusů) uvařte v osolené vodě ve slupce doměkka, a to klidně den předem.
02.
Najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s chilli dle chuti zesklovatět na troše sádla nebo oleje. Přidejte maso a vařečkou ho rozdělujte na malé kousky.
03.
Když je maso ze všech stran hezky opečené, přidejte protlak, malou lžičku soli, kari a nasekaný česnek. Nechte chvilku rozvonět a stáhněte z ohně. Dochuťte čerstvě mletým pepřem, vmíchejte bylinky a případně ještě dosolte.
04.
Oloupané brambory nastrouhejte (je vcelku jedno, jestli budou teplé nebo studené).
05.
Přidejte vejce, trochu soli, kurkumu pro barvu a asi půl hrnku mouky. Zpracujte na hladké těsto, v případě potřeby ještě přisypte mouku. Pracujte rychle, protože bramborové těsto hned měkne.
06.
Namočenýma rukama pak z těsta (asi o velikosti citronu) vytvarujte placičku, kterou naplňte trochou masa. Pořádně uhlaďte, aby náplň nikde nevylézala.
07.
Placičky pozvolna smažte v dostatečné vrstvě sádla nebo oleje z obou stran dozlatova.
08.
Jogurt ochuťte nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem a podávejte k placičkám.
Další česká jídla na cizokrajný způsob? Zkuste také vepřové výpečky po mexicku nebo telecí řízky po italsku.