Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny. Brambory (asi 7 středních kusů) uvařte v osolené vodě ve slupce doměkka, a to klidně den předem.

Kuře a brambory doplníte čerstvými bylinkami a kořenímFoto: Marianna Bartková
02.
Najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s chilli dle chuti zesklovatět na troše sádla nebo oleje. Přidejte maso a vařečkou ho rozdělujte na malé kousky.

Cibuli můžete dát i syrovou, ale opečená bude jemnější a chutnějšíFoto: Marianna Bartková
03.
Když je maso ze všech stran hezky opečené, přidejte protlak, malou lžičku soli, kari a nasekaný česnek. Nechte chvilku rozvonět a stáhněte z ohně. Dochuťte čerstvě mletým pepřem, vmíchejte bylinky a případně ještě dosolte.

Já dala mátu a kopr, ale z bylinek se hodí i petržel, koriandr nebo pažitkaFoto: Marianna Bartková
04.
Oloupané brambory nastrouhejte (je vcelku jedno, jestli budou teplé nebo studené).

Se strouháním nemusíte čekat, až brambory úplně vychladnouFoto: Marianna Bartková
05.
Přidejte vejce, trochu soli, kurkumu pro barvu a asi půl hrnku mouky. Zpracujte na hladké těsto, v případě potřeby ještě přisypte mouku. Pracujte rychle, protože bramborové těsto hned měkne.

S bramborovým těstem pracujte rychle, aby nezřídloFoto: Marianna Bartková
06.
Namočenýma rukama pak z těsta (asi o velikosti citronu) vytvarujte placičku, kterou naplňte trochou masa. Pořádně uhlaďte, aby náplň nikde nevylézala.

Čím menší placičky, tím lépe se vám budou dělatFoto: Marianna Bartková
07.
Placičky pozvolna smažte v dostatečné vrstvě sádla nebo oleje z obou stran dozlatova.

Pekla jsem placky poctivě na sádle, ale použít můžete i rostlinný olejFoto: Marianna Bartková
08.
Jogurt ochuťte nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem a podávejte k placičkám.

Svěží jogurtový dip s mátou a citronem se ke kari báječně hodíFoto: Marianna Bartková

Placky můžete péct i nasucho v troubě, ale co si budeme povídat, na pánvi jsou vždycky lepšíFoto: Marianna Bartková

Šťavnatá pikantní náplň se k jemnému bramborovému těstu skvěle hodíFoto: Marianna Bartková
Další česká jídla na cizokrajný způsob? Zkuste také vepřové výpečky po mexicku nebo telecí řízky po italsku.