Článek
Postup
01.
Studené uvařené brambory nastrouhejte najemno, přidejte k nim mouku, vejce a sůl. Rukama vypracujte soudržné těsto.
02.
Meruňky očistěte, vypeckujte a do jádra každé vložte kuličku z marcipánu. Z bramborového těsta tvořte v dlani placičky, do kterých balte meruňky.
03.
Knedlíky vařte v osolené vodě 7–8 minut. Poté je vyndejte, propíchejte vidličkou a pokapejte rozpuštěným máslem.
04.
Na zbytku másla na pánvi opražte strouhanku. Když začne vonět, stáhněte pánev z plotny a dosypejte do ní moučkový cukr. Knedlíky podávejte přelité máslem, posypané sladkou strouhankou.
Bojíte se vyrábět vlastní bramborové těsto a stále kupujete jen to v pytlíku? Podívejte se, jak na to krok za krokem.