Článek
Postup
01.
Větší vařené brambory rozdrobte do mísy, přidejte najemno pokrájené zelí (můžete ho i nastrouhat, ale pustí trochu šťávy), prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kari, chilli dle chuti, malou lžičku soli a najemno pokrájenou jarní cibulku.
02.
Vše rukama propracujte na těsto, ze kterého tvořte malé placičky. Klaďte je na pečicí papír a nechte v lednici minimálně hodinu (ale klidně i do druhého dne) odležet. Hezky se prolnou chutě a placky budou lépe držet.
03.
Placičky smažte v dostatečném množství oleje nebo sádla z obou stran dozlatova (bramboráky 3x jinak). Když je před smažením obalíte ve vajíčku nebo ve strouhance, budou lépe držet tvar.
04.
Podávejte jen tak nebo jako přílohu, teplé i studené.
Jak zpracováváte zbytky brambor vy, máte nějaký oblíbený recept? Další tipy najdete v článku Jak využít vařené brambory: 3 recepty ze zbytků.