Článek
Postup
01.
Do misky dejte zakysanou smetanu a podle chuti přidejte muškátové víno, nasekaný kopr a sůl. Vše promíchejte a uložte do lednice.
02.
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a přes kolečko je nakrájejte stejně jako na bramborový salát. Přidejte k nim nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, strouhanku, vejce a vypracujte těsto. To nechte chvíli odpočinout a pak z něj vytvarujte nízké karbanátky, které obalte ve strouhance a osmažte na oleji nebo sádle.
03.
Ještě horké karbanátky přelijte trochou studené omáčky a ihned podávejte.
Tip: Pro milovníky masa – do těsta můžete přidat i kousek šunky nebo slaniny.
Pokud vám kopr zbyl a máte ho rádi, připravte si koprový dresink, ideální ke grilovanému masu.