Hlavní obsah
3,1
(28)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! Takové karbanátky se studenou koprovou omáčkou nemají chybu!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Karbanátky
  • 500 g brambor
  • 2 hrsti strouhanky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 3 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 dl oleje
Omáčka
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 dl muškátového vína
Článek

Postup

01.

Do misky dejte zakysanou smetanu a podle chuti přidejte muškátové víno, nasekaný kopr a sůl. Vše promíchejte a uložte do lednice.

02.

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a přes kolečko je nakrájejte stejně jako na bramborový salát. Přidejte k nim nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, strouhanku, vejce a vypracujte těsto. To nechte chvíli odpočinout a pak z něj vytvarujte nízké karbanátky, které obalte ve strouhance a osmažte na oleji nebo sádle.

03.

Ještě horké karbanátky přelijte trochou studené omáčky a ihned podávejte.

Tip: Pro milovníky masa – do těsta můžete přidat i kousek šunky nebo slaniny.

Pokud vám kopr zbyl a máte ho rádi, připravte si koprový dresink, ideální ke grilovanému masu.

Načítám