Článek
Postup
01.
Brambory uvařené ve slupce oloupejte (nebo klidně použijte zbytky vařených brambor) a nakrájejte na kostičky. Jak rychle a bez nože oloupat vařené brambory ve slupce?
02.
Kousek pórku nakrájejte na jemná kolečka, sýr nastrouhejte nahrubo a přidejte k bramborám. Můžete použít také najemno nakrájenou slaninu nebo rozmačkaný hrášek. Vše promíchejte.
03.
Osolte, opepřete, přidat můžete i špetku muškátového oříšku. Do mísy k bramborám rozklepněte vejce, přisypejte trochu mouky a ještě jednou promíchejte, až vznikne těsto držící pohromadě.
04.
V pánvi rozehřejte nízkou vrstvu oleje. Z těsta tvořte v dlaních placky, jemně je obalte ve strouhance a na oleji z obou stran osmažte dozlatova.
Tip: Placky/karbanátky podávejte samostatně s domácí tatarkou nebo jako přílohu třeba k rychlému kuřecímu gulášku.