Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a řádně propláchněte studenou vodou.
02.
Ve větším hrnci nechte vařit osolenou vodu a brambory v ní nechte asi 20 minut. Dobu vaření neberte nijak závazně, chvíli „kdy skončit“ poznáte podle testu vidličkou – do jednoho kousku dloubněte a když se rozpadne, můžete pokračovat v přípravě.
03.
Vodu z uvařených brambor slijte a hrnec nechte chvíli odstát. Mezitím ohřejte mléko. Ručním šlehačem brambory krátce rozmixujte, přilejte mléko a došlehejte. Nakonec přidejte máslo a dosolte.
Naše tipy navíc
Hotovou bramborovou kaši vylaďte smetanou a přidejte místo části mléka 30% smetanu. Kaše bude krémovější a jemnější.
Vyzkoušet můžete i variantu s brokolicí: uvařené růžičky brokolice rozmixujte vedle a poté je přidejte k rozšlehaným bramborám. Chutná je i s celerem v poměru 2 díl celeru, 2 díly brambor.