Článek
Postup
01.
Jestli je už nemáte hotové, uvařte dvě střední brambory ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. 150 gramů čokolády rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte zchladnout na pokojovou teplotu, zbylých 50 g nasekejte.
02.
Máslo s cukrem utřete do pěny. Přidejte vajíčka, mouku, kypřicí prášek, nastrouhané brambory, vychladlou čokoládu a nakonec i nakrájené hrušky a nasekanou čokoládu. Zlehka promíchejte.
BÁBOVKA SE NIKDY NEOMRZÍ
03.
Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte zhruba 40 minut při 180 °C . Vychladlou bábovku přelijte čokoládovou polevou nebo jen pocukrujte moučkovým cukrem.
Brambory dodají těstu vláčnost, zkuste i bramborovo-tvarohové nočky, bezlepkový bramborový mazanec a bramborové vafle na slano.