Článek
Když už dochází inspirace a suroviny ve spíži, vystačíte si i s tím, co tam zbylo – brambory, cuketa, vločky, vejce a nějaké to koření najdete vždycky.
Bramboráky s cuketou a ovesnými vločkami
Na 12 placiček budete potřebovat: 250 g oloupaných brambor typu C, 250 g cukety, 1 velké vejce, 80 g drcených ovesných vloček, 1 stroužek česneku, 1 lžičku sušené majoránky, sůl, pepř, zakysanou smetanu a snítku kopru na dohotovení, olej na smažení
Postup: Brambory nastrouhejte najemno, cuketu nahrubo a společně s vejcem, vločkami, prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem promíchejte (z cukety poté vymačkejte přebytečnou vodu). Nechte alespoň pět minut odležet.
Rozehřátou pánev potřete olejem. Lžící utvořte placičky a na mírném ohni opékejte z obou stran dozlatova.
Placičky pokapejte zakysanou smetanou, dochuťte koprem a čerstvě mletým pepřem. Ozdobte čímkoli zeleným, co máte rádi.
Hledáte další inspiraci na lehké večeře? Připravte si třeba „pětiminutový“ kuskus s kozím sýrem anebo brambory plněné brokolicí.