Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Také si rádi tu a tam smlsnete na šťavnaté plněné roládě, ať už sladké, nebo slané? V tom případě rozhodně zkuste tu bramborákovou s houbovou náplní!

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 400 g brambor
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 3 ks vejce
  • 1 lžíce smetany na vaření 33%
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 150 g čerstvých hub
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu, přimíchejte k nim prolisovaný česnek, majoránku a kmín, sůl a pepř, lžíci smetany, vejce a dobře promíchejte. Těsto rozprostřete na pečicí papír na plech a dejte péct na 25 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů.

02.

Mezitím si připravte náplň. Fantazii se meze nekladou – my jsme orestovali cibuli, smíchali ji s pokrájenými houbami a vajíčkem. Bramborák vyndejte z trouby, rozprostřete na něj houbovou směs, zabalte do rolády a dejte ještě na 10 minut dopéct.

Související témata:

Načítám