Hlavní obsah
3,5
(26)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pizzu zná každý, ale tu bramborákovou? Použít můžete to, co máte rádi, a děti si na ní pochutnají!

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • 1/2 dl mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 palička česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hrst žampionů
  • 1 ks rajčat
  • 1 hrst černých oliv
  • 1 hrst sýra
  • 6 plátků šunky
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Přidejte vejce, strouhanku, trochu mléka, dle chuti sůl, česnek, majoránku a vše smíchejte do těsta.

02.

Na plech dejte pečicí papír a rukama na něm z těsta vytvořte kruh – jako na pizzu. Těsto potřete rajčatovým protlakem, poklaďte plátky šunky, žampionů a rajčat a posypte, na poloviny, pokrájenými olivami.

03.

Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 15–20 minut. Pak pizzu posypte nastrouhaným sýrem a nechte ještě asi 10–15 minut dopéct. Chutnat bude určitě nejen dětem!

Už jste někdy pekli pizzu na sladko? Ne? Tak vyzkoušejte tu jahodovou, úspěch je zaručen.

Související témata:

Načítám