Hlavní obsah
3,4
(40)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Bramboráky, cmunda, harule. Mnoho krajů má pro tuhle pochoutku svůj vlastní název a je jen málo lidí, kteří by jí odolali. V době elektrických robotů už je strouhání legrace, a tak by byla škoda rodinu o tuhle křupavou dobrotu připravit. Vyzkoušejte bramborák zapečený s mletým masem!

30 min.
Příprava
1 hod., 25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 1 kg brambor
  • 2 ks vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 2 hrsti strouhanky
  • mléko
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 ks cibule
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 díl oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Můžete samozřejmě klidně použít robot. Z brambor důkladně vymačkejte všechnu vodu. Přidejte sůl, majoránku, vejce, utřený česnek, strouhanku, podle potřeby trochu mléka a vypracujte jednolité těsto.

02.

Na pánvi nechte zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, sůl a pepř a nechte chvíli vydusit.

03.

Pekáček vymažte olejem nebo jiným tukem a na dno rovnoměrně rozložte polovinu bramborákového těsta. Na něj rozprostřete mleté maso s cibulí a opět přikryjte druhou částí bramborákového těsta. Povrch uhlaďte a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 70 minut. Bramborák nakrájete na kousky a servírujte se salátem z červeného zelí.

Koukněte na naše další tipy, co s mletým masem.

Související témata:

Načítám