Článek
Postup
01.
Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Můžete samozřejmě klidně použít robot. Z brambor důkladně vymačkejte všechnu vodu. Přidejte sůl, majoránku, vejce, utřený česnek, strouhanku, podle potřeby trochu mléka a vypracujte jednolité těsto.
02.
Na pánvi nechte zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, sůl a pepř a nechte chvíli vydusit.
03.
Pekáček vymažte olejem nebo jiným tukem a na dno rovnoměrně rozložte polovinu bramborákového těsta. Na něj rozprostřete mleté maso s cibulí a opět přikryjte druhou částí bramborákového těsta. Povrch uhlaďte a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 70 minut. Bramborák nakrájete na kousky a servírujte se salátem z červeného zelí.
Koukněte na naše další tipy, co s mletým masem.