Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte drobenku. Do misky nasypte mouku, cukr, přidejte žloutek a najemno nastrouhaný marcipán. Vše promíchejte, až vznikne drobivá směs. Hotovou drobenku uložte do chladu.
02.
Do mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte do husté a nadýchané pěny. Za stálého šlehání postupně přidávejte obě mouky prosáté a smíchané s práškem do pečiva a kakaem a kefír. Ušlehejte hladké těsto bez hrudek.
03.
Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Navrch nasypte rovnoměrně borůvky a nakonec koláč posypejte drobenkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku.
Byli jste na borůvkách? Jestli vám nějaké zbyly, určitě ochutnejte nepečený borůvkový dort jako cheesecake, borůvkový drobenkový koláč s tvarohem anebo kynuté borůvkové knedlíky s čokoládou.