Článek
Postup
01.
Borůvky dejte do hrnce a trochu pomačkejte. Zasypte cukrem, přidejte lístky tymiánu, trochu nastrouhané citronové kůry a nechte chvíli stát. Pak směs pomalu zahřívejte a přiveďte k varu. Podle potřeby můžete podlít trochou vody.
02.
Po 15 až 20 minutách přidejte šťávu z jednoho citronu. Promíchejte a vařte dalších 20 minut na mírném ohni. Podle potřeby míchejte. Mezitím horkou vodou vypláchněte čtyři skleničky o obsahu asi 350 ml.
03.
Agar rozmíchejte v trošce vody, přidejte k borůvkám a ještě krátce povařte. Hotový džem pak rozdělte do skleniček, pevně zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Pokud máte i další úrodu sezonního ovoce, zavařujte, co je libo! Inspirovat se můžete našimi recepty.
Sezona modrých pus a prstů je tady! Dejte si borůvkový koláč s drobenkou a tvarohem, borůvkový cheesecake s tvarohem anebo kynuté borůvkové knedlíky s čokoládou.