Článek
Postup
01.
Mrkev, petržel a celer očistěte, dejte spolu s masem do hrnce a zalejte 2 litry vody. Přidejte bobkový list, pár kuliček pepře a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte maso hodinu až hodinu a půl doměkka.
02.
Poté vývar sceďte a nechte stranou. Maso nakrájejte na kousky a zeleninu také. Červenou řepu vařte vcelku asi půl hodiny v jiném hrnci. Poté ji oloupejte a nakrájejte. Zelí nakrouhejte na tenko. Cibuli nakrájejte nahrubo a stroužek česneku nadrťte.
03.
Na oleji v hrnci opečte nejdřív cibuli, pak přidejte na kostky nakrájenou červenou řepu a vše opečte. Vmíchejte zelí a nechte ho zkřehnout. Nakonec do směsi vmíchejte česnek, kečup, promíchejte a nechte ho rozvonět.
04.
Do hrnce přidejte nakrájené maso a pokrájenou zeleninu. Vše prohřejte. Polévku podle potřeby ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
05.
Podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem s křupavou kůrkou.
Zkuste také pomazánku z červené řepy jen tak na chleba nebo si udělejte super zdravý čočkový salát s řepou a sýrem.