Článek
Postup
01.
Brokolici rozdělte na růžičky a 5 minut ji povařte v páře (stačí vám na to klasická napařovací vložka na knedlíky).
02.
Mezitím šunku nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo, do mísy přidejte vajíčka, mouku nebo strouhanku, křenovou pastu, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Uvařenou brokolici rozmělněte šťouchadlem na brambory a přimíchejte ji ke zbytku surovin.
03.
Hotovou hmotu rovnoměrně rozprostřete do vymazaného a vysypaného pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia, v případě horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Nákyp je upečený po 50–60 minutách ve chvíli, kdy do něj zapíchnutá špejle zůstane suchá. Podávat ho můžete teplý i studený.
Přijde vám zapečená brokolice jako dobrý nápad? Zkuste i tu s těstovinami a mozzarellou.