Článek
Postup
01.
Brambory dejte vařit ve slupce do pořádně osolené vody. Hotové je slijte a nechte trochu zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta.
02.
Než se brambory uvaří, připravte si všechno ostatní. Jedno rajče nakrájejte na kousky a rozmixujte se zázvorem a česnekem na pastu. Druhé rajče nakrájejte na měsíčky a odložte. Připravte si i všechno koření, mleté druhy můžete smíchat dohromady. Cibuli nakrájejte nahrubo. Čerstvý koriandr nasekejte.
03.
V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte římský kmín, hořčičná semínka a cibuli a nechte ji zesklovatět. Vmíchejte pastu z rajčete, zázvoru a česneku a nechte krátce rozvonět. Přidejte všechno mleté koření a sůl a ještě asi 2 minuty restujte. Hotová směs není cítit po syrovém česneku, chuť je velmi harmonická a navzdory pikantnímu koření jemná.
04.
Přisypte měsíčky rajčete, nechte pustit šťávu a nakonec přidejte nakrájené brambory. Podle potřeby podlijte trochou vody, ale ne moc – brambory do sebe mají natáhnout všechny vůně. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.
ASIE NA TALÍŘI
Máte rádi indické kari? Jak často si tuto exotickou kuchyni dopřáváte?