Článek
Postup
01.
Základ náplně tvoří krůtí pošírované maso. Krůtí prsa rozřízněte na dva stejně velké kusy, vložte je do hrnce, do kterého se vejdou tak akorát, a zalijte je vodou. Přidejte všechny další ingredience a pomalu přiveďte k varu. Až se začne voda vařit, stáhněte plamen na velmi mírný, posbírejte pěnu a těsně pod bodem varu maso táhněte 15 minut. Poté plamen vypněte a nechte ho pod pokličkou ještě 30 minut dojít.
02.
Plátky slaniny rozložte na plech vyložený papírem na pečení a v troubě pod grilem je opečte dokřupava, bude jim stačit 8 až 10 minut.
03.
Rajčata rozkrojte na půlky a vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na menší kostky. Z listů salátu odstraňte tuhá žebra, omyjte je a nechte dobře oschnout.
04.
Krůtí prsa vyjměte z tekutiny, ve které se pošírovala, a nakrájejte je na tenké plátky (vodu sceďte a použijte jako základ na polévku). Na dresing v misce dobře vidličkou promíchejte všechny ingredience na jemný a hladký krém.
05.
Každou tortillu potřete připraveným dresingem, rozložte na ni listy salátu, pátky krůtího masa, dva kousky křupavé slaniny a kostičky rajčat. Spodní pětinu tortilly přeložte přes náplň a poté ji smotejte jako palačinku.
Tip: Když chystáte tortilly do krabičky na výlet, tak je smotané zajistěte ve spodní třetině kouskem alobalu, papíru na pečení nebo provázkem.
A jaké jiné dobroty připravujete na výlety vy? My nedáme dopustit na řízek v chlebu, sekanou v housce a slaný cuketový koláč.