Článek
Někdo má rád hořkou čokoládu, někdo mléčnou a jiný zase miluje bílou. Zkuste si z ní upéct blondies, tedy brownies z bílé čokolády. Tahle dobrota vám rozhodně zažene chuť na sladké.
Suroviny na 1 menší plech
- 200 g másla
- 200 g kvalitní bílé čokolády
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 100 g lískových ořechů
- špetka soli
Postup
01.
Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, trvá to několik minut. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte. Poté nechte zchladnout.
02.
K vyšlehaným vejcím s cukrem postupně pomalu vmíchejte čokoládovou směs. Nakonec po částech přidejte prosátou mouku a špetku soli. Úplně na závěr do směsi vsypejte nahrubo nasekané lískové ořechy a lehce promíchejte.
Tip: Oříšky můžete předem nasucho opražit.
03.
Hotové těsto vlijte do hranaté formy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20–25 minut. Po vychladnutí nakrájejte na malé čtverečky. Dezert je opravdu sladký, takže každému bude stačit malá porce.
Tip: U blondies trik se zapíchnutou špejlí nefunguje, blondies by naopak mělo být vláčné a ne úplně dopečené.