Hlavní obsah

Blondies: Upečte si brownies z bílé čokolády s lískovými ořechy

Foto: autorky

Foto: autorky

Brownies. Dokonalý dezert z čokolády, který je na povrchu křupavý a uvnitř vláčný až tekutý. Zkuste si ho připravit ve světlé variaci, tedy z bílé čokolády.

Článek

Někdo má rád hořkou čokoládu, někdo mléčnou a jiný zase miluje bílou. Zkuste si z ní upéct blondies, tedy brownies z bílé čokolády. Tahle dobrota vám rozhodně zažene chuť na sladké.

Suroviny na 1 menší plech

  • 200 g másla
  • 200 g kvalitní bílé čokolády
  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g lískových ořechů
  • špetka soli

Postup

01.

Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, trvá to několik minut. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte. Poté nechte zchladnout.

02.

K vyšlehaným vejcím s cukrem postupně pomalu vmíchejte čokoládovou směs. Nakonec po částech přidejte prosátou mouku a špetku soli. Úplně na závěr do směsi vsypejte nahrubo nasekané lískové ořechy a lehce promíchejte.

Tip: Oříšky můžete předem nasucho opražit.

03.

Hotové těsto vlijte do hranaté formy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20–25 minut. Po vychladnutí nakrájejte na malé čtverečky. Dezert je opravdu sladký, takže každému bude stačit malá porce.

Tip: U blondies trik se zapíchnutou špejlí nefunguje, blondies by naopak mělo být vláčné a ne úplně dopečené.

Načítám