Článek
Postup
01.
Tvaroh prošlehejte s cukrem, přidejte vejce, nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče, rum, špetku soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujte hladké těsto, přendejte ho do cukrářského sáčku a ustřihněte špičku, aby vznikl asi 2 cm průměr.

Ke tvarohu s cukrem přidejte vejce, citrusovou kůru a rum. Spolu s moukou, špetkou soli a kypřicím práškem pak vypracujte hladké těstoFoto: Eva Malúšová
02.
Do pořádné vrstvy rozehřátého oleje (koblížky by v něm měly plavat) pak vytlačte vždy asi 3 cm těsta a nůžkami ho odstřihněte. Krátce z obou stran smažte a zlatavé koblížky nechte okapat na papírové utěrce. Pocukrujte a podávejte se svojí oblíbenou marmeládou.

A pak už jen jednoduše odstřihovat kousky těsta přímo do rozehřátého olejeFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová