Článek
Postup
01.
V jedné míse smíchejte suché suroviny: mouku, cukr, kakao, sodu a sůl. Zvlášť smíchejte mokré suroviny: olej, vejce a přesnídávku.
02.
Nyní vmíchejte tekutou směs do sypké, promíchejte a vzniklé těsto vlijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
03.
Kakaovou bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 až 60 minut. Bábovka je hotová, když špejle po vytažení z bábovky zůstává suchá.
04.
Bábovku nechejte zcela vychladnout a poté ji vyklopte z formy. Zatímco bábovka chladne, připravte polevu. V kastrůlku rozpusťte cukr, přidejte máslo, smetanu a sůl a nechte chvíli provařit, dokud směs nezhoustne. Polevou polijte vychladlou bábovku.
Líbí se vám recepty se slaným karamelem? Upečte si jablečné tartaletky se slaným karamelem anebo kakaový chlebíček s černým pivem a polevou ze slaného karamelu.