Článek
Postup
01.
Do mouky vmíchejte prášek do pečiva a vanilkový cukr, nastrouhejte jablko, pokud nechcete příliš syté muffiny, můžete špaldovou mouku ještě „naředit“ klasickou pšeničnou.
02.
Pak už jen přidávejte zbylé ingredience: k jablku najemno nastrouhanou mrkev, rozmačkaný banán, pak přidejte mléko, olej a klidně i trochu vody, datlový sirup, vajíčka, a nakonec vše dovoňte a doslaďte tím, co máte nejraději: rozinkami, citronovou kůrou, skořicí, kdo rád výrazné chutě, může dát i muškátový oříšek nebo rum. Vmíchejte nasekané lískové oříšky. Snažte se, aby těsto bylo vzdušné, neboť celozrnná mouka je těžší a spadne vám v závěru trochu dolů, proto je potřeba i trocha vody.
03.
Těstem naplňte muffinový plech vyložený papírovými košíčky a pečte zhruba 20 minut při 180 stupních Celsia. Až vám kopečky provoní kuchyni, začněte být v pozoru a hlídejte jejich dopečení. Pro sladkomilce před podáváním polijte javorovým sirupem!
Už jste zkoušeli upéct muffiny na slano? Pusťte se do těch špenátových s plísňovým sýrem.