Článek
Postup
01.
Šalotku nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na troše másla. Zalejte bílým vínem a 2 lžícemi citronové šťávy. Nechte svařit asi na čtvrtinu, poté přidejte sójovou smetanu a už jen krátce prohřejte. Odstavte z tepla a pomalu vmíchejte zbylé máslo.
02.
Omáčku již nevařte, aby se nesrazila. Vmíchejte nasekané bylinky, jarní cibulku a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Až do servírování udržujte v teple.
03.
Mezitím, co se omáčka vaří, oloupejte chřest a zbavte ho dřevnatých konců. Uvařte ho v osolené vodě doměkka (to trvá asi 15 minut v závislosti na tloušťce), nechte okapat a spolu s lososem rozdělte na nahřáté talíře. Polijte omáčkou a servírujte s vařenými nebo pečenými bramborami.
Která příloha z brambor bude nejlepší? Připravte pečené brambory na rozmarýnu.