Článek
Postup
01.
Připravte si sníh s cukrem. Na plech dejte pečicí papír, na který si nakreslete kruh o průměru 20 cm (zhruba větší cedník). Vyšlehané bezé navrstvěte na celou plochu kruhu a kulatým nožem zarovnejte okraje odspodu nahoru. Vzniknou tak ozdobné rýhy, které okraje navíc zpevní.
02.
Připravený dort vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Pokud vám během pečení rozpraská, nedělejte si z toho hlavu. To bezé prostě občas dělá!
03.
Než upečený dort vychladne, vyšlehejte si šlehačku a očistěte ovoce. Banán rozkrojte napůl a vystelte jím střed dortu, který se během chladnutí mírně propadne, a vznikne tak mělká miska. Na něj dejte šlehačku a dozdobte ovocem. Hotovo!
Pokud si nejste jisti ve šlehání bílků, koukněte na video, jak na to.