Článek
Postup
01.
Začněte tím, že moučkový cukr několikrát prosejte.
02.
Postupně do něho přidejte bílek, lžičku škrobu a citronové šťávy.
03.
Směs ručně či šlehačem vyšlehejte do hladka. Ručně to trvá asi 30 minut, šlehačem 5 až 10 minut.
Tip: Bílek do směsi protlačte skrz silonovou ponožku, bude jemnější a případná skořápka se vám nedostane do polevy. A jak poznáte, že je poleva připravená ke zdobení? Naberte ji na lžičku a otočte dnem vzhůru. Pokud nebude kapat a bude pěkně držet, je poleva hotová.
Perníčky nepečete? Nevadí. Spoustu dalších ověřených receptů najdete v článku Nejlepší vánoční cukroví. Nebo dáte přednost cukroví podle Sandtnerové? Každopádně si projděte náš plán vánočního pečení, kde najdete skvělé tipy, jak si práci usnadnit i jak ušetřit.