Článek
Perníčky už máte? Tak teď je ještě nazdobit!
Jak udělat nejlepší polevu na perníčky
01.
Začněte tím, že moučkový cukr několikrát prosejte.
02.
Postupně do něho přidejte bílek, lžičku škrobu a citronové šťávy.
03.
Směs ručně či šlehačem vyšlehejte do hladka. Ručně to trvá asi 30 minut, šlehačem 5 až 10 minut.
Tip: Bílek do směsi protlačte skrz silonovou ponožku, bude jemnější a případná skořápka se vám nedostane do polevy. A jak poznáte, že je poleva připravená ke zdobení? Naberte ji na lžičku a otočte dnem vzhůru. Pokud nebude kapat a bude pěkně držet, je poleva hotová.
Recepty na nejlepší cukroví
Největší klasikou jsou vedle perníčků s polevou samozřejmě vanilkové rohlíčky a linecké cukroví. Na oblíbenosti ale neztrácí ani vosí hnízda, kokosové kuličky Rafaelo, rumové koule nebo tradiční pracny.