Hlavní obsah
3,0
(512)
Foto: Jag_cz, Shutterstock.com

Foto: Jag_cz, Shutterstock.com

Miluje vaše rodina perníčky, ale zatím jste je nezdobili, protože se vám poleva nikdy nepovedla? To se letos změní! Máme totiž pro vás recept na luxusní polevu na perníčky, se kterou se skvěle pracuje. A zvládne ji připravit i začátečník.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Bílková poleva
  • 150 g cukru moučka
  • 1 ks bílku
  • 1 lžička škrobu
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Perníčky už máte? Tak teď je ještě nazdobit!

Jak udělat nejlepší polevu na perníčky

01.

Začněte tím, že moučkový cukr několikrát prosejte. 

02.

Postupně do něho přidejte bílek, lžičku škrobu a citronové šťávy.

03.

Směs ručně či šlehačem vyšlehejte do hladka. Ručně to trvá asi 30 minut, šlehačem 5 až 10 minut.

Tip: Bílek do směsi protlačte skrz silonovou ponožku, bude jemnější a případná skořápka se vám nedostane do polevy. A jak poznáte, že je poleva připravená ke zdobení? Naberte ji na lžičku a otočte dnem vzhůru. Pokud nebude kapat a bude pěkně držet, je poleva hotová.

Největší klasikou jsou vedle perníčků s polevou samozřejmě vanilkové rohlíčky a linecké cukroví. Na oblíbenosti ale neztrácí ani vosí hnízda, kokosové kuličky Rafaelo, rumové koule nebo tradiční pracny.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 639,21 kJ
Bílkoviny3,3 g
Tuky0,07 g
Sacharidy152 g
Sůl0,12 g
SAFA0,02 g
Vláknina0,16 g
Cukry149,49 g

Načítám