Hlavní obsah
3,3
(12)
Foto: Ildi Papp, Shutterstock.com

Foto: Ildi Papp, Shutterstock.com

Co podávat ke kachně či svatomartinské huse? Zapomeňte na klasické zelí a připravte ho s jablky!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička kmínu
  • 1 hrst rozinek
  • 1 ks jablek
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Zelí rozčtvrťte, seřízněte košťál a napříč listy nakrouhejte na nudličky.

02.

 Promíchejte s čajovou lžičkou soli, pořádně promačkejte a nechte chvíli odstát – krásně zkřehne a pustí šťávu.

03.

V kastrolu nechte na rozpáleném sádle změknout najemno nakrájenou cibuli, přidejte zelí, oloupané a nastrouhané jablko, rozinky, kmín a bobkové listy a zalejte trochou vody.

04.

 Nechte pod pokličkou dusit do změknutí.

05.

Zelí pak dochuťte octem, solí a čerstvě mletým pepřem (sladké by mělo být dost díky rozinkám).

Jaké zelí máte raději, bílé, nebo červené?

Načítám