Hlavní obsah
3,3
(84)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Kdo by ji nemiloval? Hrneček plný poctivé horké čokolády, která provoní byt. Zkuste si ji tentokrát připravit z bílé čokolády s troškou pravé vanilky.

3 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 hrnky
  • 100 g bílé čokolády
  • 150 ml mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 ks vanilkového lusku
  • 1/2 lžičky vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

V malém hrnci krátce svařte mléko, 100 ml smetany a vyškrábnutá semínka z podélně rozříznutého vanilkového lusku. 

02.

Na vedlejší plotýnce si na vodní lázni (kovová nebo skleněná miska položená do hrnce s vroucí vodou) rozpusťte nalámanou čokoládu. Dejte pozor, bílá čokoláda má krátce po rozpuštění tendenci hrudkovatět, tak ji hned, jak začne tát, sundejte z vodní lázně a jen nechte rozpustit v horké misce.

03.

Do tekuté čokolády postupně vmíchejte horkou smetanovou směs s vanilkou.

Foto: Svatava Vašková

Šlehačku můžete ještě posypat kakaem Foto: Svatava Vašková

04.

Zbytek smetany vyšlehejte s trochou vanilkového cukru a horkou čokoládu s ní podávejte. 

Energetická hodnota celkem - 2 hrnky
Energie5 300,59 kJ
Bílkoviny14,8 g
Tuky101,25 g
Sacharidy70,97 g
Sůl0,65 g
SAFA66,53 g
Vláknina1 g
Cukry70,92 g

Načítám