Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: greta blumajerová

Foto: greta blumajerová

Ptáte se sami sebe, co uděláte dnes k večeři? Máme pro vás jednoduchou odpověď: zkuste jídlo s mletým masem. Se zapečenými biftečky s rajčaty a mozzarellou nešlápnete vedle.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g mletého masa
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžíce koření na mleté maso
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 dl oleje
  • 2 ks rajčat
  • 150 g černých oliv
  • 2 ks mozzarelly
Článek

Postup

01.

Maso kořeňte tak, jak to máte u mletého masa rádi (např. koření na mleté maso a trochu grilovacího), pepř a sůl, přidejte vajíčko a promíchejte. Ze směsi masa vytvořte 4–6 stejně velkých spíše placatějších biftečků.

02.

Bifteky vložte na pánev s trochou oleje a asi 10 až 15 minut propečte postupně z obou stran. Pak je přendejte do vymazané zapékací misky a naskládejte na ně proužky rajčat, oliv a nakonec mozzarelly. Misku dejte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na ještě asi 20 až 30 minut. Jako příloha je skvělá bramborová kaše.

Další tip a mleté maso s kaší, tentokrát zapečené i s přílohou.

Související témata:

Načítám