Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Máte rádi rychlovky z mletého masa? Připravili jsme si pro vás recept na výborné mini biftečky z mletého masa s kapary, parmezánem a opečenou cibulí.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks tmavého pečiva
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 trochu soli
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 ks žloutků
  • 50 g parmazánu
  • 2 lžíce kaparů
  • 300 g hovězího mletého masa
Článek

Postup

01.

Mleté maso, nasekané kapary, parmezán, žloutek, hořčici a čerstvě mletý pepř smíchejte v tuhou hmotu, ze které vytvarujte biftečky vysoké asi 7 milimetrů a velké jako plátky vámi zvoleného pečiva.

02.

Zabalte je do pečicího nebo svačinového papíru a uložte asi na 20 minut do lednice.

03.

Červenou cibuli nakrájejte na silnější kolečka a opečte je na pánvi lehce dozlatova.

04.

Připravené maso vyndejte z lednice a opečte je zprudka z obou stran na grilovací pánvi lehce potřené olivovým olejem, celkem to trvá asi 3 minuty.

05.

Na plátky pečiva položte kolečka rajčat, na ně dejte opečené biftečky a navrch grilovanou cibuli.

Kam ještě přidat kapary? Uvařte si tortellini s pancettou a kapary.

Související témata:

Načítám