Článek
Postup
Krok 1: Troubu zapněte na 180 stupňů. Brambory oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Cibule nakrájejte na plátky a uzenou rolku na drobné kostičky.
01.
Zapékací misku vymažte máslem a na dno nasypte část brambor. Osolte je, opepřete a okmínujte. Poklaďte plátky z jedné cibule a polovinou nakrájené rolky. Vrstvy opakujte tak, aby navrchu byly brambory, a dejte péct.
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY POKAŽDÉ JINAK
Krok 3: Když jsou brambory téměř měkké, pokryjte pokrm plátky sýra a dejte ještě asi na 10 až 15 minut dopéct.
Tip: Podávejte posypané natí jarní cibulky či nasekanými bylinkami.
A jaký je váš rodinný recept na francouzské brambory? Možná vás osloví i bezmasé gratinované brambůrky s křupavou krustou.