Článek
Postup
01.
Formu vymažte máslem a vysypte cukrem a troubu zapněte na 180 stupňů Celsia.
02.
V mikrovlnce nebo v parní lázni rozpusťte máslo a čokoládu a promíchejte, aby se vše spojilo a nechte vychladnout.
03.
V míse vyšlehejte cukr a žloutky do světlé husté pěny a vmíchejte ji spolu s mletými oříšky do čokoládovo-máslové hmoty. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a na dvakrát ho vmíchejte do těsta.
04.
Hrušky omyjte, oškrábejte, překrojte podélně na poloviny a zbavte jádřinců a dřevnatých vláken vedoucích od stopky.
05.
Těsto nalijte do formy a vedle sebe do něj zatlačte poloviny hrušek řezem dolů. Vložte do trouby a pečte asi 35 minut. Výsledný koláč je krásně křehký.