Hlavní obsah
3,5
(10)
Foto: Katarzyna Hurova, Shutterstock.com

Foto: Katarzyna Hurova, Shutterstock.com

Lidé trpící celiakií nesmí jíst nic, v čem by mohl být lepek, tedy žádné produkty z pšeničné a žitné mouky, ovsa nebo ječmene. Už vám došla inspirace? Zkuste bezlepkové zelňáky!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 1 trochu soli
  • 1 hrst bezlepkové strouhanky
  • 1 kousek sádla
Článek

Postup

01.

Zelňáky jsou vlastně jen variantou oblíbených bramboráků. Dvě syrové oškrábané brambory nastrouhejte najemno, přidejte dobře vymačkané a pokrájené zelí, majoránku, prolisovaný česnek, sůl a strouhanku a vše důkladně promíchejte.

02.

Na dlani z těsta vytvarujte placičku a tu vložte do rozpáleného tuku – na sádle budou křupavější – a osmažte z obou stran.

S lepkem nemá vaše tělo žádný problém, ale máte pocit, že bez něj se budete stravovat zdravěji? Zda je právě pro vás bezlepková dieta vhodná, si přečtěte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám