Hlavní obsah
3,1
(229)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tahle nízkosacharidová dobrota je něco mezi vaflí a smažákem, nicméně bez mouky, trojobalu a bez smažení. Takže vlastně (téměř) dietní! A co je hned po skvělé chuti to nejlepší? Hotovo máte za 5 minut, takže si tuhle pochoutku můžete dopřát i k snídani.

3 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 vafle
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce mandlové mouky
  • 1/2 hrnku sýra
  • 2 lžíce sýra
Článek

Postup

01.

Vaflovač zahřejte, nepřilnavý není ani třeba potírat tukem. Vajíčko prošlehejte a přidejte mandlovou mouku a 1/2 hrnku nastrouhaného sýru čedar, ale hodí se i mozzarella, gouda či eidam). Mandlovou mouku můžete vynechat, ale vaflím dodá „těstovější“ strukturu.

02.

Pro extra křupavé vafle nejprve do formy rozložte trochu sýra samotného a až poté lžící nebo stěrkou rozetřete těsto, množství vystačí na 2 kusy. Zavřete a pečte 2–3 minuty dozlatova.

03.

Podávejte jen tak, s vajíčkem, anglickou slaninou nebo třeba se šunkou jako sendvič.

A když už jste oprášili vaflovač (nebo jako my toustovač s nástavcem na vafle), vyzkoušejte i sýrové vafle ze zbylých brambor nebo cuketové vafle s mozzarellou.

Načítám