Článek
Postup
01.
Vaflovač zahřejte, nepřilnavý není ani třeba potírat tukem. Vajíčko prošlehejte a přidejte mandlovou mouku a 1/2 hrnku nastrouhaného sýru čedar, ale hodí se i mozzarella, gouda či eidam). Mandlovou mouku můžete vynechat, ale vaflím dodá „těstovější“ strukturu.
NA SMAŽENÝ SÝR NEDÁME DOPUSTIT:
02.
Pro extra křupavé vafle nejprve do formy rozložte trochu sýra samotného a až poté lžící nebo stěrkou rozetřete těsto, množství vystačí na 2 kusy. Zavřete a pečte 2–3 minuty dozlatova.
03.
Podávejte jen tak, s vajíčkem, anglickou slaninou nebo třeba se šunkou jako sendvič.
A když už jste oprášili vaflovač (nebo jako my toustovač s nástavcem na vafle), vyzkoušejte i sýrové vafle ze zbylých brambor nebo cuketové vafle s mozzarellou.