Článek
Postup
01.
Z rozpuštěného másla, vloček (pro celiaky použijte bezlepkové ovesné vločky, seženete je ve zdravých výživách), cukru, skořice, zázvoru a špetky soli udělejte drobenku. Skvělá je také s přidáním mletých ořechů.
02.
Švestky omyjte, vypeckujte a pokrájejte na menší kousky. Měli byste jich mít tolik, aby bohatě pokryly celý povrch plechu.
03.
A teď už jen smíchejte suroviny na těsto: tvaroh, vejce, mák (nejlepší je čerstvě mletý), třtinovou melasu nebo cukr, kypřicí prášek, skořici a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu – dá těstu nezaměnitelnou chuť.
04.
Řídké těsto vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem, poklaďte švestkami, posypejte drobenkou a pečte asi 40 minut dozlatova. Krájejte až po vychladnutí.
Máte i vy svůj oblíbený zdravější moučník? Podělte se o recept!