Článek
Postup
01.
Čokoládový pudink uvařte podle návodu na obale. (Už jste měli bábovku plněnou pudinkem?)
02.
Kokosovou mouku (hrnek = cca 250 ml) smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. (Jak čistě a rychle oddělit žloutky od bílků)
03.
Žloutky ušlehejte s kokosovým cukrem (můžete použít i klasický), kokosovým olejem a mlékem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Jak ušlehat opravdu tuhý sníh?
04.
K žloutkové směsi postupně přidávejte moučnou směs a nakonec opatrně přimíchejte i vyšlehané bílky.
05.
Do formy vyložené pečicím papírem vlijte těsto a poté pomocí lžíce na těsto navrstvěte prochladlý uvařený čokoládový pudink. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 25 až 30 minut.
06.
Zatímco se peče korpus, připravte krém. Ušlehejte tvaroh s cukrem a zvlášť smetanu (100 g) do pevné šlehačky. Poté šlehačku opatrně přimíchejte k vyšlehanému tvarohu. Víte, jak správně ušlehat šlehačku, aby dobře držela?
07.
Na vychladlý korpus navrstvěte tvarohový krém a nahoru nastrouhejte tyčinku margot. Dejte vychladit nejlépe přes noc, pak krájejte na řezy a servírujte.
Líbí se vám pečení z tyčinek? Vyzkoušejte nejjednodušší čokoládovou polevu z ledových kaštanů nebo krém z ledových kaštanů. Anebo si dáte rychlý kávový koláč s kofilou?